loader image
Ga naar de inhoud

TLS staat voor “Transport Layer Security.” Het is een beveiligingsprotocol dat wordt gebruikt om een veilige en versleutelde communicatie te bieden tussen een webbrowser (zoals Google Chrome, Mozilla Firefox) en een webserver (waar een website wordt gehost) op het internet.

TLS is eigenlijk een opvolger van het oudere SSL (Secure Sockets Layer) protocol en wordt vaak gebruikt als synoniem voor SSL, hoewel het technisch gezien een geavanceerdere versie ervan is. Het belangrijkste doel van TLS is om de vertrouwelijkheid en integriteit van de gegevens te waarborgen die tussen jouw webbrowser en de webserver worden uitgewisseld. Dit wordt bereikt door de gegevens te versleutelen, wat betekent dat de informatie wordt omgezet in een onbegrijpelijke code, zodat als iemand anders probeert mee te luisteren, ze geen toegang hebben tot de echte gegevens.

TLS is vooral van cruciaal belang bij het verzenden van gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonlijke gegevens, omdat het ervoor zorgt dat deze gegevens veilig blijven tijdens het communiceren via het internet. Wanneer een website TLS gebruikt, kun je dit herkennen aan “https://” aan het begin van de URL en vaak ook aan een groen slotje in de adresbalk van je webbrowser. Het helpt bij het waarborgen van jouw online privacy en veiligheid.

Powered by BetterDocs