loader image
Ga naar de inhoud

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk en platform voor het delen van foto’s en video’s.

Het unieke kenmerk van Instagram is de focus op visuele content, waardoor gebruikers foto’s en video’s kunnen delen met hun volgers. Het platform is voornamelijk mobiel-gebaseerd, wat betekent dat gebruikers de Instagram-app kunnen downloaden op hun smartphones om content te maken en te bekijken.

Belangrijkste kenmerken van Instagram zijn onder andere:

Feed: Het nieuwsoverzicht van Instagram, ook wel “feed” genoemd, toont foto’s en video’s van de mensen die een gebruiker volgt. Gebruikers kunnen de inhoud van anderen liken, erop reageren of delen.

Profielen: Elke gebruiker heeft een persoonlijk profiel waarop ze hun eigen foto’s, video’s, biografie en andere informatie kunnen delen. Andere gebruikers kunnen het profiel bezoeken en de inhoud bekijken.

Verhalen: Gebruikers kunnen “Stories” (verhalen) maken die bestaan uit foto’s en video’s die na 24 uur verdwijnen. Verhalen worden meestal gebruikt voor snelle updates en tijdelijke inhoud.

IGTV: Instagram TV (IGTV) is een functie waarmee gebruikers langere video’s kunnen delen die langer dan de gebruikelijke één minuut duren.

Reels: Reels is een functie waarmee gebruikers korte, creatieve video’s kunnen maken van maximaal 60 seconden met muziek, effecten en meer.

Ontdekken: Het “Ontdekken”-tabblad toont inhoud die is afgestemd op de interesses van de gebruiker, op basis van hun interacties en gevolgde accounts.

Hashtags: Hashtags worden gebruikt om inhoud te categoriseren en te vinden op basis van onderwerpen of thema’s.

Powered by BetterDocs