loader image
Ga naar de inhoud

SSL staat voor “Secure Sockets Layer.” Het is een technologie die wordt gebruikt om een beveiligde en versleutelde verbinding tot stand te brengen tussen een webbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome) en een webserver (waar een website wordt gehost) op het internet.

Wanneer je een website bezoekt die gebruikmaakt van SSL, wordt de informatie die tussen jouw webbrowser en de webserver wordt verzonden, versleuteld. Dit betekent dat deze gegevens worden omgezet in een geheime code, zodat als iemand anders probeert mee te luisteren, ze alleen nutteloze informatie zien in plaats van jouw persoonlijke gegevens, zoals wachtwoorden, creditcardnummers en andere gevoelige informatie.

SSL wordt nu vaak vervangen door TLS (Transport Layer Security), maar de term SSL wordt nog steeds veel gebruikt om te verwijzen naar deze beveiligingstechnologieën. Websites die SSL/TLS gebruiken, herken je aan “https://” aan het begin van hun URL en vaak ook aan een groen slotje in de adresbalk van je webbrowser. Deze beveiligingsmaatregel zorgt ervoor dat je gegevens veilig blijven tijdens het browsen op het internet en helpt je te beschermen tegen online gevaren.

Powered by BetterDocs