loader image
Ga naar de inhoud

Second level domein

Een second-level domein is het gedeelte van een domeinnaam dat direct voorafgaat aan het top-level domein (TLD). In een domeinnaam zoals “sunlinedesign.nl,” is “sunlinedesign” het second-level domein.

Het top-level domein (TLD) is het laatste deel van een domeinnaam, zoals “.com,” “.org,” “.net,” of landspecifieke TLD’s zoals “.nl” voor Nederland, “.uk” voor het Verenigd Koninkrijk, etc.

Het second-level domein is meestal de belangrijkste en meest identificerende naam van de website of organisatie. Het wordt vaak gebruikt om een website of bedrijf een unieke en herkenbare identiteit te geven op het internet. Samen met het top-level domein vormt het second-level domein het volledige adres van een website, bijvoorbeeld “sunlinedesign.nl.”

In sommige gevallen kunnen er ook subdomeinen vóór het second-level domein worden geplaatst om verschillende secties of services van een website te identificeren. Bijvoorbeeld, “blog.sunlinedesign.nl” heeft “sunlinedesign” als second-level domein en “blog” als subdomein.

Powered by BetterDocs