loader image
Ga naar de inhoud

Subdomein

Een subdomein is een onderdeel van een hoofddomein in het Domain Name System (DNS). Het hoofddomein is het belangrijkste deel van het webadres, zoals “example.com.” Een subdomein komt vóór het hoofddomein en is meestal gescheiden door een punt. Bijvoorbeeld: “subdomein.sunlinedesign.nl.”

Subdomeinen worden gebruikt om verschillende secties, afdelingen, of services van een website te onderscheiden of om specifieke inhoud te benadrukken. Ze maken het mogelijk om een meer georganiseerde en gestructureerde website te creëren zonder dat elk gedeelte een apart domein hoeft te hebben.

Een subdomein kan een aparte website, blog, webpagina, of een specifieke service vertegenwoordigen. Het wordt vaak gebruikt voor duidelijkheid, eenvoudige navigatie en branding. Populaire voorbeelden van subdomeinen zijn “blog.sunlinedesign.nl” voor een blog, “shop.sunlinedesign.nl” voor een webwinkel, of “support.sunlinedesign.nl” voor klantenondersteuning.

In de meeste gevallen kan een subdomein afzonderlijk worden geconfigureerd, zodat het mogelijk is om specifieke inhoud of functionaliteit toe te voegen aan dat gedeelte van de website, terwijl het hoofddomein en andere subdomeinen onafhankelijk blijven functioneren.

Powered by BetterDocs