loader image
Ga naar de inhoud

“RT” verwijst op Twitter naar “Retweet”. Een retweet is een functie waarmee gebruikers een tweet van iemand anders kunnen delen met hun eigen volgers. Door een tweet te retweeten, wordt de oorspronkelijke tweet opnieuw gepost op het profiel van de gebruiker, samen met de naam van de oorspronkelijke auteur.

Wanneer een gebruiker een tweet van iemand anders wil delen met zijn of haar volgers, kan deze persoon de retweet-knop gebruiken onder de tweet. Hiermee wordt de tweet automatisch op hun eigen profiel geplaatst, zichtbaar voor hun volgers. Op deze manier kunnen gebruikers interessante, grappige, informatieve of belangrijke tweets van anderen delen met hun eigen netwerk.

Het gebruik van “RT” voor “Retweet” is ontstaan uit de beperking van het aantal tekens in een tweet op Twitter. Vroeger was het aantal tekens dat je in een tweet kon gebruiken beperkt tot 140 tekens, dus om ruimte te besparen, begonnen gebruikers “RT” te gebruiken om aan te geven dat ze een tweet van iemand anders opnieuw deelden. Hoewel Twitter de limiet later heeft verhoogd naar 280 tekens, wordt “RT” nog steeds veel gebruikt als een algemeen erkende afkorting voor retweets.

Powered by BetterDocs