loader image
Ga naar de inhoud

“PM” staat voor “Private Message”, wat vertaald kan worden naar het Nederlands als “Privébericht”. Het heeft dezelfde betekenis als “DM” (Direct Message) en verwijst naar het systeem waarmee gebruikers op sociale media platforms of online forums privéberichten naar elkaar kunnen sturen.

Een Private Message of PM is een persoonlijke vorm van communicatie tussen gebruikers waarbij de inhoud van het bericht alleen zichtbaar is voor de afzender en de ontvanger. Het wordt meestal gebruikt om vertrouwelijke informatie te delen, persoonlijke gesprekken te voeren, of om discussies te voeren die niet openbaar op de tijdlijn of de thread worden geplaatst.

Net zoals bij “DM” op verschillende sociale media platforms, kan een PM ook worden gebruikt voor zakelijke communicatie, klantenservice-interacties, samenwerkingen en andere situaties waarbij privécommunicatie meer geschikt is dan openbare berichten.

De term “PM” wordt vaak gebruikt in online forums, chatrooms, en andere sociale media platforms om aan te geven dat het bericht privé is en niet zichtbaar is voor het bredere publiek.

Powered by BetterDocs