loader image
Ga naar de inhoud

De “.php” bestandsextensie staat voor “Hypertext Preprocessor.” Het is een programmeertaal die wordt gebruikt voor het maken van dynamische webpagina’s en webapplicaties. PHP is een server-side scripttaal, wat betekent dat de code wordt verwerkt door de webserver voordat de webpagina naar de webbrowser van de gebruiker wordt gestuurd.

PHP stelt ontwikkelaars in staat om interactieve en dynamische webpagina’s te maken door gebruik te maken van variabelen, loops, conditionele verklaringen en database-interacties. Hierdoor kunnen websites inhoud genereren op basis van gebruikersinvoer, gegevens uit databases ophalen, en complexe functionaliteiten implementeren.

Wanneer een gebruiker een PHP-webpagina opvraagt, wordt de server-side PHP-code uitgevoerd, en de resulterende HTML (samen met CSS en JavaScript) wordt naar de webbrowser gestuurd en weergegeven voor de gebruiker.

PHP is een van de meest populaire programmeertalen voor webontwikkeling en wordt gebruikt voor een breed scala aan websites en webtoepassingen, van kleine persoonlijke blogs tot grote e-commerce platforms en sociale netwerken.

Powered by BetterDocs